Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι πιλότοι αποχαιρετούν τα κοινά εγχειρίδιά τους

Αν και έχουν υπάρξει κάποιες έρευνες που κατακρίνουν τη χρήση των διαφόρων gadget εν ώρα πτήσης, ωστόσο η American Airlines έχει διαφορετική άποψη.

Ακολουθώντας το παράδειγμα που ξεκίνησε πρώτη η Alaska Airlines το περασμένο Μάιο, θα αντικαταστήσει και αυτή τα 41 χάρτινα εγχειρίδια που απαιτείται να έχει ο κάθε πιλότος μαζί του στις πτήσεις με ένα iPad. Όλα τα εγχειρίδια αυτά θα βρίσκονται μέσα στη συσκευή υπό τη μορφή PDF και θα μπορούν να τις διαβάζουν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή GoodReader. Αν και οι χάρτες θα παραμείνουν στην κοινή χάρτινη μορφή τους, με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν 2,4 εκατομμύρια σελίδες χαρτιού, ενώ η ενημέρωση των εγχειριδίων αυτή θα γίνεται πολύ πιο εύκολα και γρηγορότερα.

Η εναλλαγή αυτή από το χαρτί σε ηλεκτρονική μορφή θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε καύσιμα. Αν και στη γενικότερη εικόνα η εξοικονόμηση αυτή να μην είναι σημαντική μπροστά στα τεράστια οικονομικά ποσά που δαπανούν για καύσιμα οι αεροπορικές, δεν παύει όμως να μην εξοικονομείται και χαρτί, οπότε η κίνηση αυτή αποκτά μία περιβαλλοντική χροιά.

Προς το παρόν την έγκριση από το FAA έχει πάρει μόνο η συσκευή iPAD, οπότε οι πιλότοι/οπαδοί άλλων ταμπλετών θα πρέπει να περιμένουν ακόμα.


Οι πιλότοι αποχαιρετούν τα κοινά εγχειρίδιά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου